Historie

In 1962 nam Evert Wit het transportbedrijf van de beurtschippers van Overschild over. Zijn vader had ook al een transportbedrijf. Dit bedrijf was gevestigd in Roodeschool, en werd voortgezet idoor een oudere broer van Evert.

Het transportbedrijf in Overschild heette eerst E. Wit Overschild. Nadat het garagebedrijf van Dijkema werd overgenomen, werd de naam gewijzigd in GTW (Garage Transportbedrijf Wit). Later is de garage weer afgestoten en werd de naam gewijzigd in Wit Transport. Van die tijd af is het logo (de W en de T door elkaar) hetzelfde gebleven.

In het begin werden voornamelijk agrarische producten vervoerd, later werden dit stukgoederen (voor Lommerts, Maritima). Daarna kwam het zwaartepunt weer te liggen bij het vervoer van agrarische producten en dat is tot op heden zo gebleven.

In 1988 werd het bedrijf verplaatst naar Siddeburen, alwaar ook een opslagloods is gebouwd voor de opslag van met name agrarische producten.

 

Vanaf 1996 werd het bedrijf gefaseerd overgenomen door zoon en schoondochter Kornelis en Carla Wit. De naam van het bedrijf werd Transportbedrijf Wit v.o.f.

Op 1 januari 2017 is het bedrijf Graancommissionair Kornelis Wit opgenomen in het Transportbedrijf Wit v.o.f. met behoud van zijn eigen naam.

 Het volledig bedrijf Transportbedrijf Wit v.o.f. is GMP+ gecertificeerd, dus zowel het transport, de opslag en de handel